A PDF számla olcsóbb mint az elektronikus számla - e-mi.hu

e-mi.hu

Online számlázó és ügyviteli rendszer

A PDF számla olcsóbb mint az elektronikus számla

Mi a PDF számla?

 • A PDF számla hagyományos papír alapú számla, csupán a számla nyomtatás feladatát az ügyfelé végzi el, amennyiben szükséges a számára a számla papír alapon.
 • A PDF számla tényét és üzleti létezését még a NAV is elismeri jogszabályban rögzítetten!

Nincs sem a számla kiállításnak, sem a megőrzésnek többlet költsége!

Kinek szükséges papír alapon a számla?

 • Magánszemélyek: nekik nincs szükségük papír alapon a számlára, elég, ha a levelezéséből elő tudja keresni.
 • Vállalati ügyfelek: Ugyan előírás, hogy papír alapon meg kell lennie a számlának Áfa visszatérítéshez. Ugyanakkor csak akkor szükséges valójában, amikor NAV ellenőrzés van. De ilyenkor a NAV általában elektronikusan, CD-re írva kér be minden papírt és nincs szükség a tényleges papírra. Valójában extra munkát jelent beszkennelni a papír alapú számlát, és ígyis úgyis elektronikus tárolás a vége. Az ügyflének megspórolhatja a szkennelést a PDF számlával.

 

Hogyan ismeri el a NAV a PDF számla üzleti létezését?

A számítógéppel készített számlát nem kötelező aláírni, ha a számla képen szerepel a "Számla aláírás és pecsét nélkül érvényes." megjelölés. Lehetővé teszi, hogy ne kelljen nyomtatni.

A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet melléklete határozza meg az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás adattartalmát. Az adattartolm alapján a számla megjelenési formája lehet:

 • e-számla
 • EDI számla
 • papír alapon továbbított számla
 • papír alapon előállított, de elektronikus formában továbbított számla

A PDF számla papír alapon előállított, de elektronikus formában továbbított számla!

Az ügyfélével való megállapodás az alapja, hogy PDF számlát küldjön, jogszabályi akadálya nincs.

 

PDF számla megőrzése, a számlák archiválása

A PDF számla archiválásáról gondoskodnia kell. Az archiválásról szóló jogszabály lényege, hogy garantáltan módosítás mentesen őrizze meg a kiállított számlát. A kiállított számlát meg kell őriznie 8 évig. NAV által elfogadott módon két féleképpen teheti meg:

 • nyomtatott formában
 • az egész éves kiálllított számla állomány egy csomagban elektronikusan aláírva. Ennek az előnye, hogy csak egyetlen egyszer kell aláírni. Tehát sokkal kedvezőbb a költségeket tekintve. Az éves számla csomagot vagy a könyvelője, vagy az ügyvédje elektronikusan alá tudja írni elektronikusan. Ezt követően már csak annyi a teendője, hogy több adattárolóra kimenti az így elkészült elektronikus dokumentumot.

 

Mennyibe kerül az elektronikus számla?

Összesen egy elektronikus számla költsége: 61 - 165 Ft / számla.

 • kiállítás díja havi kiállított mennyiségtől függően 6-30 Ft / számla.
 • elektronikus aláírás díja (ha valaki saját aláírást akar használni): ~15.000 Ft / év. Leosztvan évi 1000 db számlára, akkor az egy számlára jutó költség 15  Ft / számla
 • elektronikus számla megőrzési díja: 5-15 Ft / év / számla. Egy számlát 8! évig kell megőrizni. A megőrzés díja összesen 40-120 Ft / számla.

Ezzel szemben a PDF számla költsége 0 Ft.

(nincs beleszámítva a számlázó program használati díja sem az elektronikus számla, sem a pdf számla esetében)

 


Hogyan váltsak számlázó programot?

Egyszerűen megteheti! Bármikor áttérhet másik számlázó programra! Akár év közben is! Ehhez csak annyit kell tennie, hogy vásárol egy olcsó, jól használható számlázó programot, amely alkalmas a pdf számlázásra és korlátozás nélkül ki is küldi a számlát e-mailben. Az új számlázó programot be kell jelentenie a NAV részére. Ehhez segítséget kap a számlázó program szállítójától és a könyvelőjétől.


 

Milyen számlázó programot érdemes választanom?

Fő szempontok, amit érdemes szem előtt tartania

 • PDF-ben képes előállítani a számlát és e-mailben kiküldeni korlátozás nélkül a partnerének
 • legyen online elérhető: akárcsak a levelezése, az online számlázó program bárhonnan, bármikor és bármilyen eszközön elérhető.
 • felhő alapú számlázó programmal biztonságban érezheti a számlázását, nem fogja elhagyni, nem fognak elveszni a számla adatai.
 • egyszerűen használhatóság ma már alapkövetelmény
 • lehessen több felhasználót is felvenni, így például hozzáférést adhat a könyvelője számára a számla adataihoz. A könyvelője így tud dolgozni a papír alapú számlák nélkül is. Továbbá egyszerűsítheti a könyvelője dolgát, mert egy online számlázó programból a könyvelő programok által azonnal feldolgozható formában tudja könyvelője kivenni a számla adatokat.
 • könnyedén tudja ellenőrizni a kifizetetlen számláit
 • a választott programnak legyen jogszabály követése, azaz ha változik a számlázásra vonatkozó jogszabályi környezet, akkor a program fejlesztője garantálja a jogszabály módosításoknak megfelelő számlázó programot.

 

Használja az e-mi.hu-t pdf számlázásra!

 

Az e-mi.hu számlázó csomagját ajánljuk figyelmébe. A program használta egyszerű mint például a levelezése és gyorsan megtanulható! A számláit, proforma számláit elkészíthet pdf-ben, kiküldheti e-mailben ügyfeleli számára. Nincs korlátozás!

 

 Több, mint számlázó program. Tele van olyan funkciókkal, amik megkönnyítik a számlázását!

Egyszerű

Készíthet számlát korábbi számláiból másolással vagy akár sablonból, átlátható összesítő oldalon minden fontos információt megkap

Mobilról is

e-mi.hu-t bármikor elérheti pc-ről, laptopról, tabletről vagy okos telefonról legyen bárhol

Követelés kezelés

Listában áttekintheti a kiszámlázott, de az ügyfelei által ki nem fizetett számláit, ha akar küldhet fizetési emlékeztetőt számukra

Üzleti tervezés

ha akarja megtervezheti éves bevételét

Proforma számlát készíthet

készíthet díjbekérőt, a díjbekérőből egy kattintással elkészítheti a számláját

Nincs korlátozás

Szabadon kiállíthat annyi számlát, amennyit szükséges, annyi felhasználót vehet fel, amennyi szükséges. Könyvelőjének hozzáférési jogot adhat, így az e-mi.hu alapján tud dolgozni.

Felhő alapú

Számlái biztonságáról gondoskodunk, így nem fogja elveszíteni! Bárhol bármikor elérheti a számláit.

Támogatjuk a növekedést

A növekedéssel együtt jár a költségei feletti kontroll. Az e-mi.hu csak csomagot kell váltania és nyilvántarthatja a költségeit, eltárolhatja elektronikus számláit, pontos képpel rendelkezhet a cége pénzügyi helyeztéről, várható és a tény kiadásokról

Jogszabályoknak megfelel

NAV biztos, megfelel a hatályos jogszabályoknak, követjük a jogszabály módosításokat!

 

Szeretném olcsóbbá a számlázásomat!

Az e-mi.hu számlázó csomagja online elérhető olcsó számlázó program. A használatba vételéhez csupán regisztrálnia kell! A regisztráció pár percet vesz igénybe, gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Garanciát vállalunk, a regisztrációt követő 14 napon belül bármikor meggondolhatja magát!

 

Részt vehet e-mi.hu kedvezmény programjában!

A kedvezmény programunkban +1 hónap ingyenes használatot adunk minden, az Ön ajánlása alapján regisztrált új céges fiók után. Ehhez e-mi.hu céges fiókkal kell rendelkeznie. A regisztrációt követően a céges fiókja nyitó oldalán találja az ajánlási linket, vagy innen közvetlen e-mailt is küldhet.

 

Regisztráció
Itt létrehozhatja vállalkozása e-mi.hu fiókját

Kérjük válassza ki a szolgáltatás csomagot


e-mi.hu számlázó

Egyszerűen használható profi online számlázó program. Elegáns megoldás vállalkozása számláinak kiállítására. e-mi.hu automatikusan elküldi a számlaadatokat a NAV onlineszámla aktuális szabályai szerint.

Számlázzon bárhol, bármikor, bármilyen eszközön!

- Éves Nettó díj: 3990 Ft
(333 Ft/hónap)

A fentiekben foglalt adattartalommal a kiválasztott e-mi.hu csomag használatát cégjegyzésre jogosultként megrendelem, létrehozom a céges fiókot.
Az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót megismertem, az abban foglaltakat tudomásul veszem és a Megrendelőre nézve kötelezőnek ismerem el.