online számlázás bárhol, bármikor, bármilyen eszközön - e-mi.hu

e-mi.hu

Online számlázó és ügyviteli rendszer

Hírek

Adóváltozások 2020 január 1-jétől

Összefoglaltuk a legfontosabb adóváltozásokat, amelyek 2020. január 1-jétől lépnek hatályba.

-> olvasom tovább a cikket


KATA adózás 2019-ben

Nagyjából 315 ezer vállalkozó választotta 2019-ben a KATA adózást, ám egy pozitív adóváltozás miatt a népszerűsége most még tovább nőhet. Nézzük, hogy milyen pozitív ávltozások lesznek 2019-ben

-> olvasom tovább a cikket


KATAzz egyszerűen

Töretlenül nő a KATA népszerűsége, mérnökök, programozók, fodrászok, ügyvédek ezrei választják ezen adózási formát. Azonban ezzel együtt számosan találkoznak a KATAzás problémáival:

 • mennyi van még a KATA limitből?
 • mennyi van még az adómentes limitből?
 • bevétel nyilvántartás kell vezetni...

És még lehetne hosszasan sorolni a KATA-t érintő adminisztrációs terheket...

Az e-mi.hu tartalmazza a pontos kata keretnyilvántartást, a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítást és NAV Online Számla adatszolgáltatást. 

-> olvasom tovább a cikketMinimálbér 2019-ben

Minimálbér 2019: 149.000 Ft - nettó: 99.085 Ft munkaviszonyban

Garantált bérminimum 2019: 195.000 Ft - nettó: 129.675 Ft munkaviszonyban

-> olvasom tovább a cikket


Munkaszüneti napok 2019-ben

Összefoglaljuk a legfontosabb dátumokat egy táblázatban. Érdemes észben tartani: 2019-ben 3 pihenőnapot kell ledolgozni szombaton, 6 hosszú hétvégénk is lesz.

-> olvasom tovább a cikket


Főbb adóváltozások 2019

Összegyűjtöttük a legfontosabb adóváltozásokat 2019-re

 • Alanyi mentes értékhatár: 12 millió Ft
 • KATA
 • KIVA
 • SZJA: cafeteria változások, csak a SZÉP kártya marad
 • EHO: megszűnik
 • ÁFA: utalványok

-> olvasom tovább a cikket


Néhány tudnivaló az e-számlarendszer júliusi bevezetéséről

Számlázó program esetén az adatokat a számlázó programból emberi beavatkozás nélkül, nyilvános interneten keresztül azonnal, a számla elkészülése után rögtön továbbítani kell a NAV-hoz.

Nyomtatvány, például számlatömb alkalmazásával történő számlázás esetén az adatokat webes felületen kell rögzíteni. Az adatszolgáltatást 5 naptári napon belül kell teljesíteni. Az 500 ezer forint vagy annál nagyobb összegű áfát tartalmazó számláknál rövidebb a határidő, ekkor legkésőbb a számlakibocsátás utáni napon továbbítani kell elektronikusan az adatokat.

Az e-mi.hu online számlázó rendszer NAV adatküldési funkció kialakítását megkezdüt!

Használja ez e-mi.hu online számlázó és ügyviteli rendszert 2018. július 1-jétől! Az e-mi.hu egyszerűen használható online számlázó program számos kényelmi funkcióval!

-> olvasom tovább a cikket


Kerülje el a büntetést az e-mi.hu online számlázó rendszerrel

Júliustól azokat a számlákat, amelyek adóalanyok közötti, belföldi áfás ügyletekről szólnak, valamint amelyekben az áthárított áfa összege legalább 100 ezer forint, tételesen és valós időben be kell majd jelenteni a NAV-nak. Mindezt a számlázó programok és a hatóság rendszere közötti gép-gép kapcsolat segítségével, manuális beavatkozás nélkül kell megoldani.

Aki ezt a kötelezettséget figyelmen kívül hagyja, vagy küld adatokat a NAV-nak, de nem a megfelelő formában, azt akár egymillió forintra is bírságolhatják, vagy felfüggeszthetik az áfalevonási jogát.

 

-> olvasom tovább a cikket


Munkaszüneti napok 2018-ban

Összefoglaljuk a legfontosabb dátumokat egy táblázatban. Érdemes észben tartani: 2018-ban 6 pihenőnapot kell ledolgozni szombaton, cserébe viszont 4 hosszú hétvégénk is lesz:-)

-> olvasom tovább a cikket


Az online számla rendszere 2018

2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról.

A kibocsátott számlák – és számlával egy tekintet alá eső okiratok – adataira vonatkozó adatszolgáltatás 2018. július 1-jétől a kiállítás után, rövid időn belül, elektronikusan teljesítendő.

-> olvasom tovább a cikket


2018. július 1-én indul a NAV online számlázás rendszere

2018 júliustól a online adatszolgáltatást kell biztosítani a NAV felé.

Az Országgyűlés elé került adócsomag szerint az eredetileg tervezett időpontnál egy évvel később, 2018. július 1-én indul útjára az online számlázás rendszere.

Legfontosabb szabályozások:

"a számlázó programnak a számlák adattartalmát azonnal, de legfeljebb 24 órán belül, elektronikus úton továbbítania kell az állami adó- és vámhatóság részére."

[A számlázó programmal szemben követelmény, hogy]
„b) biztosítsa a kiállított számla, valamint számlával egy tekintet alá eső okirat legalább Áfa tv. szerinti kötelező adattartalmának az állami adó- és vámhatóság részére történő, 13/A-13/B. §-ok szerinti elektronikus úton történő továbbítását, ...”
(2) A Rendelet 8. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:
„(6) A számlázó programmal előállított számla, számlával egy tekintet alá eső okirat az (1) bekezdés b) pontja alkalmazásában abban az időpontban minősül kiállítottnak, amely időponttal a számlázó program az előállított számla, számlával egy tekintet alá eső okirat adatait lezárja.”

 

-> olvasom tovább a cikket


Friss hír az online számlázás bevezetéséről - 2018

Az NGM tervezi és jogszabályi felhatalmazással rendelkezik arra, hogy megalkossa a számlázó programok bekötését a NAV-hoz. 2017.04.26-i hírek szerint az NGM egy évvel meghosszabbította az online számlázás bevezetését. Az eredeti elképzelések szerint 2017. július 1-jétől a kiállított számák adatait azonnal be kellett volna küldeni a számlázó programoknak a NAV-hoz. A határidőt az NGM egy évvel meghosszabbította, 2018. július 1-jére módosította.

 

-> olvasom tovább a cikket


Számlázással kapcsolatos jogszabályi változások - 2017

A számlázásra vonatkozó jogszabályi változások alól 2017 sem kivétel. Az e-mi.hu folyamatosan követi a jogszabályi változásokat, felkészülten mindig a jogszabályoknak megfelelő számlát állíthat ki. 

Nézzük át mi változott 2017. január 1-jétől.

-> olvasom tovább a cikket


Fontos változás 2017 január 1-től, ha a számla Áfa tartalma meghaladja a 100.000 forintot

2017. január 1-jétől hatályba lépett az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) 169. § d) pont dc) alpontja, amely értelmében a számlán kötelezően fel kell tüntetni a vevő adószámát vagy csoportos adóalanyiság esetén a csoportos adószámot, ha a számla áfa értéke meghaladja a 100.000 forintot.

FONTOS FRISSÍTÉS: 2018. július 1-jével hatályba lépett NAV online számla adatküldés!

 

-> olvasom tovább a cikket


Hosszú hétvégék 2017

2017-ben nem lesz szombati munkanap áthelyezés :-D

hosszú hétvégék 2017

-> olvasom tovább a cikket


Mától elérhető a késedelmi kamat kalkulátor az e-mi. hu céges fiókban

Mától elérhető az e-mi.hu késedelmi kamat kalkulátor. A kalkulátort a számlázás menüpont tartalmazza. A kalkulátor a Ptk. 301. § és 301/A.§ szakaszának megfelelően működik.

 

Egyszerűen készíthet késedelmi kamat bekérő levelet

 1. Listából kiválaszthatja a késedelmesen fizető ügyfelét. A lista automatikusan tartalmazza azokat az ügyfeleket, akik késedelmesen fizették ki a számláját.
 2. Pár kattintással válassza ki a késedelmi kamat számítás módját és a számításkor alkalmazandó adatokat.
 3. Az e-mi.hu a megadott adatok alapján kiszámítja az adott ügyfél minden, késedelmes számlájára a késedelmi kamatot.
 4. Pipálja be melyik számlára szeretne késedelmi kamat bekérő levelet készíteni.
 5. Nyomja meg a "Késedelmi kamat bekérő levelet készítek" gombot. És már el is készült a levél.

 

-> olvasom tovább a cikket


Már elérhető az Electra utalási állomány

Nem kell többé a netbankjában egyesével utalgatnia! Az e-mi.hu mikro és assistant csomagjával Electra utalási állományt készíthet!

-> olvasom tovább a cikket


Kitöltési útmutató a NAV SZAMLAZO nyomtatványhoz

Jogszabályi háttér

A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI.30.) NGM rendelet (a továbbiakban: NGM rendelet)

-> olvasom tovább a cikket


NAV adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás

Az e-mi.hu már rendelkezik „Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás" funkcióval.

A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet 2016. január 1-jétől hatályos szabályozása értelmében a számla kiállításának kezdő és vég dátumára, valamint a számlasorszám szerinti kezdő és vég sorszámra lehet adatszolgáltatási lekérdezést indítani.

Az e-mi.hu adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkciót a Riportok menüpontban érheti el. A lekérdezés ellenőrzéséhez többlet funkcióként biztosítjuk a számla adattartalom képernyőre való listázását.

-> olvasom tovább a cikket


A számlázó programok adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkciója

A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2016. január 1-jétől hatályos 11/A. §-a értelmében a számlázó programnak olyan önálló, de a programba beépített, „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióval kell rendelkeznie, amelynek elindításával adatexport végezhető

a) a kezdő és záró dátum (év, hónap, nap) megadásával meghatározható időszakban kibocsátott, illetve

b) a kezdő és a záró számlasorszám megadásával meghatározható sorszámtartományba tartozó számlákra.

-> olvasom tovább a cikket


Számlázó programokkal szembeni követelmények változása 2016. január 1-jétől

A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet módosításáról szóló 2/2015. (II. 3.) NGM rendelet értelmében 2016. január 1-jétől változik azoknak a jogszabály által meghatározott követelményeknek a köre, amelyeknek az adózó által használt számlázó program meg kell, hogy feleljen.

-> olvasom tovább a cikket


Cafetéria 2015, avagy költség csökkentés béren kívüli juttatási elemekkel

Költségcsökkentési tippként összeállítottam, hogy milyen béren kívüli juttatások adhatóak kedvezményes adózás mellett.

2015-ben a top juttatási kategóriát a SZÉP kártya és az adómentes lakáshitel törlesztési támogatás jelenti. Adómentes lakáshitel törlesztési támogatásról mindent amit tudni érdemes összefoglalta az OTP az otpadlak.hu oldalon.

Összefogalásul:

-> olvasom tovább a cikket


Hosszú hétvégék 2015-ben

3 hosszú hétvégével jobb a helyzet 2015-ben a tavalyi évhez képest :-)

-> olvasom tovább a cikket


Számlázó programokat érintő jogszabály változás - 2014

A vásárolt számlázó programokhoz 2014.07.01-től nem kell jogszabályi megfelelőségi nyilatkozatot adnia a számlázó program fejlesztőjének, mivel a 2014.07.01-től hatályon kívül helyezték a 24/1995 (XI.22.) PM rendeletet.

-> olvasom tovább a cikketKöltség csökkentés béren kívüli juttatási elemekkel, avagy cafetéria 2014

Összegyűjtöttük, hogyan tudja csökkenteni költségeit 2014. évben cafetéria juttatások alkalmazásával. Béren kívüli juttatási elemekkel pótolhatunk vagy akár ki is válthatunk néhány, a mindennapi életünkhöz kapcsolódó költség elemeket.

-> olvasom tovább a cikket

az e-mi.hu...

úgy használhatja mint a levelezését Bárhonnan elérhető
úgy használhatja mint a levelezését

a használathoz elegendő létrehozni saját céges fiókját Azonnal használható
a használathoz elegendő létrehozni saját céges fiókját

Beruházás nélkül
nem kell súlyos összeget vásárlásra elkölteni

könnyen és gyorsan megtanulható Egyszerűen kezelhető
könnyen és gyorsan megtanulható

Jogszabályoknak megfelel
Biztosítjuk az e-mi.hu jogszabály követését


Sikeres üzlet: jól nézd meg, hogy mit adsz és mit kapsz érte cserébe

Elkészítem e-mi.hu céges fiókomat
Minden vélemény számít, írja meg nekünk!