Jogszabály megfelelőségi nyilatkozat - e-mi.hu

e-mi.hu

Online számlázó és ügyviteli rendszer

Jogszabály megfelelőségi nyilatkozat

A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák
adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát vesztette a 24/1995. (XI.22) PM rendelet, amely előírta a számlázó rendszert fejlesztő cégek részére a jogszabályi megfelelőségi nyilatkozat kiállítását.

Ennek tükrében a 2014.07.01. után regisztrált partnereink részére nem állítjuk ki a nyilatkozatot, így a jelen cikk aktualitását vesztette. Felhívjuk kedves olvasó figyelmét, hogy a 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet értelmében a jelenleg és a korábbiakban használt számlázó programot be kell jelentenie a NAV felé 2014.10.01-jét követően.

 

 

Amikor új számlázóprogramot vásárolunk vagy egy másikra váltunk, akkor legtöbb esetben a könyvelőnk a számlázó program megfelelőségi nyilatkozatát kéri rajtunk számon. Mi az a megfelelőségi nyilatkozat és mit tartalmaz?

Legtöbb esetben a számlázó program készítőjétől a felhasználók az adóhatóság által kiadott nyilatkozatot kérik számon, amely szerint az általuk fejlesztett számlázó program megfelel a NAV (APEH) előírásoknak.

Sajnos, ezek téves információk, amelyek sokszor akár az egyes cégek könyvelőitől is származhatnak.

Ezért most segítségnyújtásként törvényi hivatkozásokkal szeretnénk tisztázni és pontosítani az egyes félreértéseket:

1. A számlázó programokra vonatkozó követelményeket a 24/1995 (XI.22) PM rendelet I/G. §. pontja (Az elektronikus úton kibocsátott, illetőleg az ilyen alapon rendelkezésre álló számla adóigazgatási azonosításra való alkalmasságának szabályai) jogszabály szabályozza.

2. A számlázó program készítője köteles kiállítani a számla kibocsátójának címzett  nyilatkozatát, amely szerint a program megfelel az adójogszabályokban előírt kötelezettségeknek.

3. Tehát tévhit az, hogy az APEH (NAV) előírja a számlázó programok bevizsgálását, és erről bármilyen igazolást adna a program készítőjének vagy felhasználójának.

4. Adóhatósági ellenőrzéskor az adóhatóság kérheti a számlakibocsátótól az általa használt számlázó program jogszabályi megfelelőségi nyilatkozatát. Érdemes tehát még a számlázás megkezdése előtt kikérni a számlázó program készítőjétől a megfelelőségi nyilatkozatot, hogy egy esetleges  ellenőrzéskor be tudjuk azt mutatni az adóhatóság részére.

e-mi.hu program jogszabály-megfelelőségi nyilatkozata az adóhatóság részrére:

A hatályos jogszabály alapján az eMI Assistant programjának megfelelőségi nyilatkozatát a következő linkre kattintva letöltheti: e-mi.hu jogszabályi megfelelőségi nyilatkozat

A nyilatkozatot kérés esetén postai úton is megküldjük az e-mi.hu regisztrált felhasználói részére.


 


Legyen önnek is e-mi.hu számlázó fiókja!

 

Regisztráció
Itt létrehozhatja vállalkozása e-mi.hu fiókját

Kérjük válassza ki a szolgáltatás csomagot


e-mi.hu számlázó

Egyszerűen használható profi online számlázó program. Elegáns megoldás vállalkozása számláinak kiállítására. e-mi.hu automatikusan elküldi a számlaadatokat a NAV onlineszámla aktuális szabályai szerint.

Számlázzon bárhol, bármikor, bármilyen eszközön!

- Éves Nettó díj: 3990 Ft
(333 Ft/hónap)

A fentiekben foglalt adattartalommal a kiválasztott e-mi.hu csomag használatát cégjegyzésre jogosultként megrendelem, létrehozom a céges fiókot.
Az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót megismertem, az abban foglaltakat tudomásul veszem és a Megrendelőre nézve kötelezőnek ismerem el. 

 


Ajánlja ismerősének

Küldje el a(z) Jogszabály megfelelőségi nyilatkozat cikket ismerősének, vagy emlékeztetőül saját magának!

az e-mi.hu...

úgy használhatja mint a levelezését Bárhonnan elérhető
úgy használhatja mint a levelezését

a használathoz elegendő létrehozni saját céges fiókját Azonnal használható
a használathoz elegendő létrehozni saját céges fiókját

Beruházás nélkül
nem kell súlyos összeget vásárlásra elkölteni

könnyen és gyorsan megtanulható Egyszerűen kezelhető
könnyen és gyorsan megtanulható

Jogszabályoknak megfelel
Biztosítjuk az e-mi.hu jogszabály követését


Sikeres vezetőként tudom, hogy szigorú kontroll alatt kell tartanom a költségeimet.

Elkészítem e-mi.hu céges fiókomat
Minden vélemény számít, írja meg nekünk!