Számlázással kapcsolatos jogszabályi változások - 2017 - e-mi.hu

e-mi.hu

Online számlázó és ügyviteli rendszer

Számlázással kapcsolatos jogszabályi változások - 2017

A számlázásra vonatkozó jogszabályi változások alól 2017 sem kivétel. Az e-mi.hu folyamatosan követi a jogszabályi változásokat, felkészülten mindig a jogszabályoknak megfelelő számlát állíthat ki. 

Nézzük át mi változott 2017. január 1-jétől.

Vevő adószámát kötelező feltüntetni a számlán, ha a számla áfa tartalma eléri a 100 000 forintot

A számlán fel kell tüntetni az adószámot, ha

  • számla áfa tartalme eléri vagy meghaladja a 100 000 forintot
  • a vevő belföldi adóalany, azaz van adószáma: társas vállalkozó, egyéni vállalkozó, adószámmal rendelkező szervezet, adószámmal rendelkező magánszemély.
  • teljesítés dátuma 2017. január 1. vagy azt követő dátum

Továbbra sem kell feltüntetni az adószámot ha magánszemély a vevő, mivel neki nincs adószáma. 

Hatályba lépés: 2017. január 1.
 
Az e-mi.hu felkészült a változásra, jelzi, ha az adószám megadása kötelező. Így az e-mi.hu-val mindig jogszabályoknak megfelelő számlát állíthat ki.
 

Figyeljen oda a szállítói számlák befogadására is. A szállítóira is vonatkozik a jogszabály változás. Csak akkor tudja majd visszaigényelni az áfát a 100 000 forint feletti áfa tartalmú számlák után, ha a számla tartalmazza a ön cégének adószámát! Ha nincs rajta az adószáma, akkor küldje vissza a számlát javításra.

 

Számlázóprogramok bekötése a NAV-hoz, online számlázás 2017

A NAV célja, hogy azonnal megkapja azon számlák adatait, amiknek az áfa tartalma eléri vagy meghaladja a 100.000 forintot. Ennek értelmében minden számlázó programot össze majd kell kötni a NAV központi rendszerével. Így nem csak az online használható számlázó programokat, hanem a számítógépre, laptopra telepítetteket is.
 

Hatályba lépés: 2017.04.26-i hírek szerint az NGM egy évvel meghosszabbította az online számlázás bevezetését. Az eredeti elképzelések szerint 2017. július 1-jétől a kiállított számák adatait azonnal be kellett volna küldeni a számlázó programoknak a NAV-hoz. A határidőt az NGM egy évvel meghosszabbította, 2018. július 1-jére módosította.

(frissítés: 2017.04.26.)

Legfrissebb: https://www.e-mi.hu/index.php?site=&article=2018-j%FAlius-1-en-indul-a-NAV-online-szamlazas-rendszere
 
 
A változás kiterjed az e-mi.hu számlázó programra is. Az e-mi.hu bekötésével kapcsolatban semmi teendője nem lesz, a szükséges fejlesztéseket elvégezzük határidőre.

A jogszabály elméleti hatályba lépése: 2018. július 1.
 
Összeségében elmondható, hogy a számlázáshoz mindig szükség lesz internet kapcsolatra. Ha már internet használata elengedhetetlen lesz, használjon online, felhő alapú számlázó programot.
 
Az e-mi.hu online, felhő alapú számlázó és ügyviteli program.
 
 

Kézi számlatömb számlák tételes szerepeltetése az Áfa-bevallásban

A számlázó programok NAV-hoz való bekötése érinti a kézi számlatömbből kiállított számlákat is. Ennek kézi számlatömb megfelelője, hogy az áfa bevallásban kell szerepeltetni a számla adatokat. Kifejezett hibázási lehetőséget ad, hogy vevőre vonatkozóan kell megfelelni a 100 000 forintos áfa limitnek. Azaz minden áfa bevalláskor vevőkre összesíteni kell a számlák áfa tartalmát. Ha egy vevőre
  • ugyan abban az áfa bevallási időszakban
  • egy vagy több számlában
  • a számla/számlák áfa tartalma eléri vagy meghaladja a 100 000 forint áfa tartalmat

tételesen adatot kell szolgáltatni minden számláról a NAV felé.

A jogszabály elméleti hatályba lépése: 2017. július 1.
 

Kézi számlatömbbel működtetni egy vállalkozást és könyvelni, áfát bevallani rémálom lesz. Ha még számlatömböt használ, váltson online számlázó programra és felejtse el a felesleges többlet adminisztrációt.

Az e-mi.hu jogszabályoknak megfelelő könnyen használható online számlázó program.

 

Költségszámlákat tételesen szerepeltetni kell az Áfa bevallásban

Könyvelők számára jelent majd többlet adminisztrációt a jogszabályi változás. A 100 000 forintnál nagyobb áfa tartalmú számla költségként való elszámolásakor tételesen adatot kell szolgáltatni a NAV felé az Áfa bevallásban. 
 
A jogszabály hatályba lépése 2017. július 1.

Az e-mi.hu céges fiókhoz hozzáférést adhat a könyvelője számára. Így a könyvelője öntől függetlenül tud dolgozni. A könyvelői munkált jól használható adatexport funkcióval támogatjuk. Érdemes online számlázó programra váltani! Ez e-mi.hu minden tekintetben megfelel és meg fog felelni a jogszabályi követelményeknek.
 
 

 

e-mi.hu online számlázó és ügyveteli rendszer a vállalkozása részére

 

e-mi.hu számlázó

e-mi.hu számla logó, egyszerű számlázó megoldás cége számára. Hozza létre e-mi.hu fiókját és használatba veheti

Egyszerűen használható profi online számlázó program. Elegáns megoldás vállalkozása számláinak kiállítására. e-mi.hu automatikusan elküldi a számlaadatokat a NAV onlineszámla aktuális szabályai szerint.

Számlázzon bárhol, bármikor, bármilyen eszközön!

e-mi.hu mikro

Számlázás, házipénztár, költségnyilvántartás, tervezés és pénzügyi gazdálkodás mikro vállalkozások részére

Teljes körű pénzügyi gazdálkodást építhet fel vállalkozása számára. Tervezheti és kontroll alatt tarthatja a cége pénzügyeit. Számlázás, NAV onlineszámla 2.0, házipénztár, szállítói számlák, cashflow tervezés.

e-mi.hu assistant

teljes körű gazdálkodás kifejezetten szolgáltatási szektorban működő vállalkozások részére. Számlázás, költségnyilvántartás, cashflow, üzleti tervezés, költséghelyes bevétel és költség nyilvántartás, házipénztár. Az e-mi.hu igazi ereje.

Szerződés és megrendelés teljesítés központú online ügyviteli csomag. Számos kényelmi funkcióval átláthatja és kézben tarthatja a szerződései és megrendelései pénzügyi életét. Egyensúlyban tarthatja vállalkozása pénzügyeit. (átlátható vezetői összesítés (dashboard), számlázás, NAV onlineszámla 2.0, szállítói számlák, cashflow menedzsment, üzleti tervezés, költséghelyes (szerződés/megrendelés) bevétel és költség nyilvántartás, házipénztár)


Regisztráció
Itt létrehozhatja vállalkozása e-mi.hu fiókját

Kérjük válassza ki a szolgáltatás csomagot


e-mi.hu számlázó

Egyszerűen használható profi online számlázó program. Elegáns megoldás vállalkozása számláinak kiállítására. e-mi.hu automatikusan elküldi a számlaadatokat a NAV onlineszámla aktuális szabályai szerint.

Számlázzon bárhol, bármikor, bármilyen eszközön!

- Éves Nettó díj: 3990 Ft
(333 Ft/hónap)

A fentiekben foglalt adattartalommal a kiválasztott e-mi.hu csomag használatát cégjegyzésre jogosultként megrendelem, létrehozom a céges fiókot.
Az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót megismertem, az abban foglaltakat tudomásul veszem és a Megrendelőre nézve kötelezőnek ismerem el.


 


 

Ajánlja ismerősének

Küldje el a(z) Számlázással kapcsolatos jogszabályi változások - 2017 cikket ismerősének, vagy emlékeztetőül saját magának!

az e-mi.hu...

úgy használhatja mint a levelezését Bárhonnan elérhető
úgy használhatja mint a levelezését

a használathoz elegendő létrehozni saját céges fiókját Azonnal használható
a használathoz elegendő létrehozni saját céges fiókját

Beruházás nélkül
nem kell súlyos összeget vásárlásra elkölteni

könnyen és gyorsan megtanulható Egyszerűen kezelhető
könnyen és gyorsan megtanulható

Jogszabályoknak megfelel
Biztosítjuk az e-mi.hu jogszabály követését


Sikeres vállalatvezetés körforgása: tervezés, megvalósítás, visszamérés, korrigálás

Elkészítem e-mi.hu céges fiókomat
Minden vélemény számít, írja meg nekünk!