Vállalkozásba kezd? Kerülje el ezt a 8 hibát! - e-mi.hu

e-mi.hu

Online számlázó és ügyviteli rendszer

Vállalkozásba kezd? Kerülje el ezt a 8 hibát!

 

Lelkesedés – lehet egyszerre áldás és átok egy új vállalkozás indítása. Vállalkozási ötleted iránti lelkesedésed a kulcsa a sikerednek, de egyúttal pénzügyi csőd szélére is sodorhat, ha nem gondolod át a döntésedet.

Ha el akarod kezdeni a vállalkozásodat, bátran vágj bele! De tartsd kontroll alatt vágyaidat, hogy elkerülhesd a rád leselkedő csapdákat. Itt van 8 olyan csapda, amelyek tönkre teheti a vállalkozási álmaidat:

 

1. Most azonnal felmondok a munkahelyemen, mert a főnököm és munkatársaim kibírhatatlanok

Mint vállalkozónak, az egyik legfontosabb, hogy bárkivel sikeresen együtt kell tudnod dolgozni a saját sikered érdekében. Nincs ez másképpen a vállalkozásaban, úgymint a munkahelyen. Saját üzleted érdekében együttműködés és türelem fogja meghatározni a mindennapjaidat.

 

 

2. Túl sokat akarok, most akarom

Vállalkozóként sok lesz a teendőd. De gyorsan kiéghetsz, ha egyszerre sokmindennel akarsz foglalkozni, szétapróz és felemészt, ha mindennel egyszerre foglalkozol. Ne feledd, hosszú távra tervezel. Vedd sorra a teendőidet és egyesével lépésről lépésre oldj meg mindent. Sikert a módszeresség fogja meghozni.

 

3. Felépítettem a termékemet/szolgáltatásomat ölbetett kézel várom az ügyfeleket

Van egy jó üzleti ötleted, terméked, szolgáltatásod? Szuper! De ne várd, hogy az ügyfelek maguktól beesnek az ajtón, látogatják a honlapodat vásárlásra készen. Mozdulj ki, tedd bele magad kapcsolati hálózat építéssel, brand építéssel, add a potenciális ügyfeleid tudtára, hogy mivel foglalkozol, mi a terméked vagy szolgáltatásod.

 

 

4. Fel kell készítened a családodat, barátaidat. Vállalkozásod megváltoztatja az életed, a viselkedésedet, a gondolkodásodat.

A vállalkozásod elindításával átmenetileg le kell mondandod néhány luxusról, ami a korábbi életedben megvolt. Saját szabadidődből kell majd áldoznod a vállalkozásod sikeréért. Hogy megőrizd a családtagok, barátok támogatását, hogy ne sérüljön a családi egyensúly mindenkit előre fel kell készítended. Hosszú távú utra lépsz, tudja meg mindenki körülötted, hogy miért leszel távol lélekben, miért töltesz majd annyi időt a géped előtt, mik a céljaid.

 

5. Ellenőrizd le, hogy a vállalkozásodnak választott nevet jogszerűen használhatod

Más vállalkozás nevére hajazó névválasztás esetén nemkívánt jogi hercehúrcéban taláhatod magad. Csak akkor kezd el használni a vállalkozásod nevét nézjegykártyán, interneten, a Facebook-on, social médiában, ha már megbizonyosodtál róla, hogy nem sérti valaki másnak a jogait. A kitalált névre keress rá valamelyik internetes keresőben. A keresést végezd el nemzetközi szinten is.

 

 

6. Válaszd a vállalkozásodnak megfelelő cégformát és adózást

Mérd fel, hogy mekkora tőke bevonásra van szükséged. Ha külső finanszírozás bevonása szükséges, akkor válassz olyan társasági formát, ami szabályozottá teszi a tulajdon és felelősségi viszonyokat és védi a magán vagyonodat. Adózás szempontjából mérd fel, hogy mekkora lesz az éves várható bevételed, kik lesznek a vevőid magánszemély vagy cégek lesznek az ügyfeleid. Ennek függvényében válaszd meg az áfa kört, az adózás módját (átalány vagy tételes).

7. Vállalkozási bankszámlát se feledd!

Habár 8 millió forint éves árbevételig nem kötelező a vállalkozásnak önálló bankszámlát nyitni, de mindenképpen javasolt. Ha ezt nem teszed meg, akkor össze fog keveredni a magán és a vállalkozásod pénzügye. Ezt mindenképpen kerüld el. Profibbnak is tűnhetsz az ügyfeleid szemében, ha a vállalkozásodnak önálló bankszámlája van.

8. Azt gondolod van üzleti terved, üzleti célod, mérhető célkitűzésekkel, de nem írod le

Ha nem írod le, akkor nincs! Vállalkozást indítani leírt célok és tervek nélkül hamarosan a perem szélén találod magad! Írd le magadnak a stratégiát, a taktikát, mit szeretnél elérni, mi kell hozzá, mihez mit kell tenni, milyen határidőre, mennyibe fog kerülni. Ha leírod, az még nem azt jelenti, hogy kőbe van vésve a terved. Természetesen folyamatosan igazítani kell a változó környezethez és körülményekhez. De ha nem írod le, akkor előbb utóbb el fog veszni az irány.

 

Felépíteni egy vállalkozást szenvedélyt, türelmet és kitartást igényel. Ne feledd, a vállalkozás indításának izgalmát és sikereit erősíti, ha fenti 8 általános hiba felett önuralmat gyakorolsz.

 

 

e-mi.hu számlázó

e-mi.hu számla logó, egyszerű számlázó megoldás cége számára. Hozza létre e-mi.hu fiókját és használatba veheti

Egyszerűen használható profi online számlázó program. Elegáns megoldás vállalkozása számláinak kiállítására. e-mi.hu automatikusan elküldi a számlaadatokat a NAV onlineszámla aktuális szabályai szerint.

Számlázzon bárhol, bármikor, bármilyen eszközön!

e-mi.hu mikro

Számlázás, házipénztár, költségnyilvántartás, tervezés és pénzügyi gazdálkodás mikro vállalkozások részére

Teljes körű pénzügyi gazdálkodást építhet fel vállalkozása számára. Tervezheti és kontroll alatt tarthatja a cége pénzügyeit. Számlázás, NAV onlineszámla 2.0, házipénztár, szállítói számlák, cashflow tervezés.

e-mi.hu assistant

teljes körű gazdálkodás kifejezetten szolgáltatási szektorban működő vállalkozások részére. Számlázás, költségnyilvántartás, cashflow, üzleti tervezés, költséghelyes bevétel és költség nyilvántartás, házipénztár. Az e-mi.hu igazi ereje.

Szerződés és megrendelés teljesítés központú online ügyviteli csomag. Számos kényelmi funkcióval átláthatja és kézben tarthatja a szerződései és megrendelései pénzügyi életét. Egyensúlyban tarthatja vállalkozása pénzügyeit. (átlátható vezetői összesítés (dashboard), számlázás, NAV onlineszámla 2.0, szállítói számlák, cashflow menedzsment, üzleti tervezés, költséghelyes (szerződés/megrendelés) bevétel és költség nyilvántartás, házipénztár)


 


Ajánlja ismerősének

Küldje el a(z) Vállalkozásba kezd? Kerülje el ezt a 8 hibát! cikket ismerősének, vagy emlékeztetőül saját magának!

az e-mi.hu...

úgy használhatja mint a levelezését Bárhonnan elérhető
úgy használhatja mint a levelezését

a használathoz elegendő létrehozni saját céges fiókját Azonnal használható
a használathoz elegendő létrehozni saját céges fiókját

Beruházás nélkül
nem kell súlyos összeget vásárlásra elkölteni

könnyen és gyorsan megtanulható Egyszerűen kezelhető
könnyen és gyorsan megtanulható

Jogszabályoknak megfelel
Biztosítjuk az e-mi.hu jogszabály követését


Sikeres vezetőként tudom, hogy a profitot is tervezni kell.

Elkészítem e-mi.hu céges fiókomat
Minden vélemény számít, írja meg nekünk!